Πτολεμαϊδα, η πόλη που γέννησε την ομορφιά Δημιουργός: χρηστος καραμανος, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Το μέρος που γεννήθηκε η ομορφιά,
κι είδαν το φως τα μάτια τα μελιά,
τα Καϊλάρια που έδωσαν ελπίδα,
και φτιάχτηκε η όμορφη Πτολεμαϊδα.
-
Το όνομά της πήρε από την κόρη,
του Πτολεμαίου με το μεγάλο δόρυ,
του στρατηγού του Μεγάλου Μακεδόνα,
της Ελλάδας μας, η πανέμορφη εικόνα.
-
Πρωτεύουσα της επαρχίας Εορδαίας,
τα σήματα της δικής μου της κεραίας,
έπιασαν τους ήχους μιας καλής καρδιάς,
και την ζεστασιά μιας ωραίας αγκαλιάς.
-
Μεγάλο γέννημά της, μια σπάνια κυρία,
ένα πλάσμα που σε οδηγεί στην ευτυχία,
κι αν η Παναγία γεννήθηκε στην Γαλιλαία,
κάποια σπουδαιότερη, γέννησε η Εορδαία.
-
Το άστρο της γέννησής της οδήγησε και μένα,
μεγάλο αναζητητή της αγάπης και ποιμένα,
για να βρω τι πρέπει να κάνω στη ζωή μου,
που με πάθος, να δώσω εγώ, το φιλί μου.
-
Μεγάλο κοίτασμα στην περιοχή ο λιγνίτης,
το βλέμμα το δικό της, σκέτος μαγνήτης,
με μάγεψε με μία ματιά της, κεραυνοβόλα,
τα αισθήματα της ψυχής μου, τα μάζεψε όλα.
-
Στο υδραγωγείο η αγάπη μας βαπτίστηκε,
το μίσος των άλλων, με μιας γκρεμίστηκε,
κανείς δεν σταματά, έναν έρωτα που αρχίζει,
καθώς τον παρακολουθεί, μοιραία σαστίζει.
-
Πτολεμαϊδα, η πόλη που σε προικίζει,
με απλοχεριά, ό,τι πολύτιμο σου χαρίζει,
σου ζητά να το κρατάς, σαν φυλαχτό σου,
έτσι μόνο θα σώσεις, τον φτωχό εαυτό σου.
-
Αναρράχη, το ωραιότερο χωριό της,
στα επτακόσια μέτρα, το υψόμετρό της,
του κόσμου, το πιο ιδιαίτερο μέρος,
μεγάλη υποχρέωση, του έχει ο έρως.
-
Δεν υπάρχει ωραιότερο φυσικό τοπίο,
μια περιοχή με ομορφιές κι όλο μπρίο,
εκεί γεννήθηκε το σπουδαιότερο πλάσμα,
την ώρα που η φύση έψελνε, ένα άσμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-08-2011 | |