Το παραγάδι του ονείρου Δημιουργός: ΚΟΥΦΕΤΟΥΛΑ, ΕΛΕΝΗ μια γλυκιά καλημέρα στη στιχοπαρέα ,καλό υπόλοιπο του αυγούστου,να περνάτε όμορφα με υγεία,απο αύριο διακοπές,θάλασσα και ξεκούραση..... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Εκεί στ' ακροθαλάσσι
μια γραφίδα ξελογιασμένη
ένα πεταμένο κουπί
κι ένα τσιγάρο
νοτισμένο
απ' της φωνής σου
τον αχό...
Να κρώζουν
σαν τη φωνή του γλάρου
ν' αναζητούν
ψίχουλα του ερωτικού
σε μια παραζάλη
του θαλασσινού.
Πύρινες του ήλιου
αχτίδες
χαλκώνουν
το καϊκι
ιέρεια αιθέρια
ατενίζει στη πρύμνη
με σταρωμένο
απ' την άρμη κορμί
τ' όνειρο του γαλάζιου
σ' ένα ταξίδι γνώριμο
στο ξάγναντο της ομίχλης.
Ακούγεται
του έρωτα ο μελωδός
σκιάζεται
του θανάτου ο φόρος
μια άγκυρα καδένα
κοχύλια βραχιόλια
φυλαχτά μεσίστια
στην ανάγλυφη καρδιά.
Υπό το φώς του λυκαυγές
με της αυγής το αγιάζι
ποιητή
ρίχνεις παραγάδι
στον υγρό βυθό
με παλιό σαντορινιό
κι ένα τραπέζι προσφορών
να ξελογιάσεις
τη θαλασσοκράτειρα
του μπάτη...
17/7/2011 Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-08-2011 |