με είπαν πατρίδα Δημιουργός: el. hal, Χαλβαδακη Ελένη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μένω εδώ....
Γιατί αξίζουν τα παιδιά
μιά ανένταχτη ζωή/
στην μπουκαδούρα της ψυχής
κλείνω όσα πονάνε/.
Θεριά πνύγω στο διάβα μου/
Φλόγες αφήνω πίσω/
αντίο δεν θα πω ποτέ
σε συτούς που θα αγαπήσω./
Μένω εδώ....
Δεν ρίχνω καμιά άγκυρα/
στο πουθενά βαδίζω/
πλέκω υφάδια τις κλωστές/
και όταν κρατώ τις κουπαστές/
είναι γιατί δακρύζω./
Φοράω το γέλιο μέσα μου/
κουρνιάζω στην αγάπη/
και κολυμπώ στα όνειρα/
κι ας είναι οφθαλμαπάτη/.
Νερό το αίμα μέσα μου/
με κάνει και ριγάω/
σε κάθε πόνο δίπλα μου/
μα του χαμογελάω./
Έχει η θάλασσα σκοπό/
όταν θα φουρτουνιάσει/
Ψάχνω να βρω το φυλαχτό/
σε όσους το έχουν χάσει/
μένω εδώ...
κι απόκαμα τις λέξεις να ξηλώνω/
υφάδια και κλωστές πετούν/
να φτάσουν όσους αγαπούν/
την ώρα που εδώ λιώνω/
Μην αρνηθείς να με κοιτάς/
μη μου γυρνάς την πλάτη/
Μένω εδώ και ορκίζομαι/
σε μιά ούγια στηρίζομαι/
κλωστές παντού γεμάτη../
elhal Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-08-2011 |