ανούσιες σκέψεις Δημιουργός: el. hal, Χαλβαδακη Ελένη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Αν η λαχτάρα είχε άλλο όνομα...
θα την έλεγα
ΕΛΛΑΔΑ!
Αν η ζωή φορούσε τα καλά της...
θα την ελεγα
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αν η παιδεία είχε όραμα
θα την έλεγα
ΨΥΧΗ
Αν οι άνθρωποι είχαν αξίες
θα τους ονόμαζα
ΘΕΟΥΣ.
Αν η μοναξιά είχε πατρίδα
θα την βάπτιζα
ΑΥΤΑΠΑΤΗ..
Αν η κόλαση είχε χρώματα
θα την έλεγα
ΧΡΗΜΑ
Αν η φιλία είχε ουρανό
θα την έλεγα
ΑΛΗΘΕΙΑ..
Αν η δικαιοσύνη ήταν θρησκεία
θατην έλεγα
ΠΙΣΤΗ........
Αν η ουσία είχε μορφή..
θα την έλεγα
ΑΓΑΠΗ!!!
Αν αυτές οι δυό έκαναν παρέα
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ...
καλό ξημέρωμα....... Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-09-2011 |