Νότα ποιητή Δημιουργός: pantelidis, Τάσος Παντ. Δασκαλάκης Το γοργό και χάρη έχει, να `χει και μουσική ! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Νότα ποιητή !
Καιρός , μας ήρθε τη στιγμή
Που σκέπτεται ο λαός
Πεζά να πάει γι όργωμα
Ή με του νου το φως ;
Εκεί που εκαρτέραγε
Ν` αστράψει ο οβολός
Του `ρθε και κατακέφαλα
Ο φόρος ο στραβός .
Επήρε την απόφαση
Να σπείρει με στοργή
Στα εσώψυχα φθινόπωρα
Δίχως χρονοτριβή !
Να `χει νωρίς το αίσθημα
Η αγάπη της βροχής
Να σκάσει φύτρα εύφορα
Να βρει την προκοπή !
Το καλοκαίρι πρόσχαρα
Στον ίσκιο το βαθύ
Να πέφτει απ` τον αρέλεγο
Η νότα ποιητή !
Τα φλέσουρα στον άνεμο
Το διαχωριστή
Που αυτός μετά την τρέλα του
Δειλά τα απωθεί …
Και σαν καθίσουν έδιαβα
Στη νοτισμένη γη
Στον κύκλο της αλάθευτα
Θα θρέφουν τη ζωή !
Τάσος Παντ. Δασκαλάκης
Δημοσίευση στο stixoi.info: 23-09-2011 |