Μισό τετραγωνικό Δημιουργός: Kostas Houston, Κωνσταντίνος Φ. Βελιάδης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center]Μισό τετραγωνικό
μου φτάνει για να ζώ.
Ένα κάθισμα ξύλινο, άβολο
που μ' έχει γωνιάσει όπως η ζωή.
Φώς ελάχιστο, τέρας μονόφθαλμο.
Κλειστά παραθυρόφυλλα, αέρας τεχνιτός.
Ανθρωποποίητο έδαφος μονάχ’ αποζητώ.
Φίλοι που καθημερινά με απογοητεύουν...
Αλόγιστα, με μιας, με διαολοστέλνουν.
Κι όμως εγώ τους συγχωρώ.
Κακιά να κρατήσω δε μπορώ.
Μάτια ξωτικά με μάγεψαν
δάχτυλα μακριά με χάιδεψαν.
Τα αθώα τα ματάκια σας με λάτρεψαν
τα απαλά χεράκια σας με γιάτρεψαν.
Πέταξα. Ταξίδεψα. Ονειρεύτηκα...
χαρές και λύπες γεύτηκα.
Στου ουρανού την άκρη
στα πέρατα της γής
πνιγμένος στα μεθύσια μου
-συνάμα διαυγής-
στα μάτια μου ακόμα ένα δάκρυ.
Να περπατώ πια μόνο θέλω.
Στη μάνα γη, στο χώμα της
σώμα μου πρωτοσύστατο,
πνεύμα μου ανυπόστατο.
Λίγος αέρας μου φτάνει.
Λίγη τροφή.
Καθόλου νερό.
Άφθονο κρασί
και μούσα μου. Εσύ![/align] Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-10-2011 |