Έρχονται μέρες σκοτεινές Δημιουργός: merlin17254, Γιωργος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έρχονται μέρες σκοτεινές.
Σταμάτησαν οί πελαργοί,
τήν Άνοιξη νά φέρνουν
καί παγωμένοι άνεμοι,
όλη τήν χώρα δέρνουν.
Κυρίευσαν τόν ούρανό,
τά σύννεφα τά μαύρα,
πνίγοντας μέ τήν στάχτη τους,
τής ξεγνοιασιάς τήν αύρα.
Έφτασαν μέρες σκοτεινές.
Ήλθανε γιά νά μείνουν.
Στίς πόλεις μας καί στά χωριά,
θλίψη μεγάλη άφήνουν.
Τό φώς μάς γέμιζε χαρά.
Ό ήλιος κυβερνούσε.
Τό Καλοκαίρι άτέλειωτο,
ποτέ δέν σταματούσε.
Στά χείλη τό χαμόγελο.
Άνθρωποι μέ κουράγιο.
Μά, έμπασε ή βάρκα μας νερά
καί έγινε ναυάγιο.
Έφτασαν μέρες σκοτεινές.
Ήλθανε καί θά μείνουν.
Μέ πίκρα καί άπόγνωση,
τό μέλλον μας γεμίζουν. Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-10-2011 | |