Τα μαγικά ραβδιά Δημιουργός: boofox, Voula Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Παραδωμένος σε μια απέραντη σιωπή
και στο σκοτάδι της η νύχτα με καλεί.
Φιλιά να καίγονται σε άσβεστη φωτιά
και το τραγούδι τους ξεχάσαν τα πουλιά.
Κι είναι η νύχτα ηλεκτρισμένη,
μαγική.
Μάγος εγώ κι ένα τσιγάρο
μαγικό ραβδί.
Κι οι λέξεις βγαίνουν απο χείλη αμαρτωλά,
σαν έρωτες που αναδύονται σε σκοτεινά νερά.
Παράνομα περπάτησαν σε μια παρθένα γη,
ξέβγαλαν τ' ανωμήματα σε ιερή βροχή.
Κι εξαγνησμένοι έφυγαν για την ελευθερία,
αφού τώρα τους δώθηκε μια δεύτερη ευκαιρεία.
Να κάνουν για άλλη μια φορά ίδια με πρώτα λάθη
ή ίσως και να ζήσουνε για λίγο την αγάπη.
Φαρμάκωσε ο ουρανός, τ' αστέρια είναι νεκρά
και το φεγγάρι χλώμιασε, κρύφτηκε στα βουνά.
Φύσηξε ο άνεμος όλη την καταχνιά
καθώς ένας πρωάγγελος πέταξε μακριά.
Κι εγώ ο μάγος έκαψα
το μαγικό ραβδί
γιατί κανένα ξόρκι
δεν μου έδωσε ζωή.
Καθώς βλέπω το τέλος
να μου χαμογελά,
με κάθε ανάσα καίγονται
τα μαγικά ραβδιά. Δημοσίευση στο stixoi.info: 31-10-2011 | |