στου Αδη το κονάκι Δημιουργός: αντικλείδι, πελαγία Σ. κουκίδου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info " στου Άδη το κονάκι "
Σαντούρια και χρυσά βιολιά
στου 'Αδη το κονάκι
δυο φούντες μαύρο καθαρό
σουγιάς για τα ζορλίκια
απόψε γλέντι στήσαμε
με δύο τεφαρίκια
Το`να μας ήρθε απ`τ`Αϊβαλί
χορεύει και στην φτέρνα
πάρτε μπουζούκια βλάμηδες
και την παλιά λατέρνα
οι μοιρασιές μας στο φτερό
χορεύει και στην φτέρνα
Και το μικρό μελαχρινό
γραμμή απ`τον Περαία
με αλλά τούρκα τον χορό
κι εμείς περνάμε ωραία
ρίχνει ματιές μα τον Θεό
λάγνες μες την παρέα
Σαντούρια και χρυσά βιολιά
και φίνο ραβαίσι
φέρτε κοντά τον αργιλέ
σας δίνω και μπαχτσίσι
για να φκιαχτώ με τσι πενιές
και μπρουσαλιό χασίσι .. Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-11-2011 |