Δεν ήταν μόνο εκείνη η σφαιρα κι ο Αλέξης Δημιουργός: ΚατεριναΘεωνα, Κατερίνα Θεωνά ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στοίχειωσε,ο χρόνος
ζόφος,σ ένα κρύο βράδυ
τέσσερεις μείνανε,χειμώνες να θυμάσαι
Να σ απαγγέλει
από της δίψας το πηγάδι
το ανελεύθερο εγώ σου,όσα φοβάσαι
Δεν ήταν μόνο εκείνη η σφαίρα κι ο Αλέξης
ούτε τ ανδρίκελα,που σφάζουνε παιδιά
ήτανε τ άδικο που δε μπορείς ν αντέξεις
στη ματωμένη της συνήθειας λεπιδιά.
Βγήκαν,στους δρόμους
της ψυχής σου οι σωσίες
κι έμεινες,σκάρτος,στο γυαλί να τους κοιτάς
τι θ απογίνει
να ρωτάς,τους Τειρεσίες
και τα λευκά τους,τα μπαστούνια να κρατάς
Δεν ήταν μόνο εκείνη η σφαίρα κι ο Αλέξης
ούτε οι παγκόσμιοι βαρβάροι στρατηγοί
Είναι η οργή,που δε σ αφήνει να κιοτέψεις
όσο η ανάσα σου,θα πνίγεται στη γη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-12-2011 | |