5.πού μ'αφήνεις; (ν.καρύδης-μ.παπανικολάου) Δημιουργός: Μίνα Παπανικολάου Οπτικοποίηση: http://youtu.be/WOyQpnXlT6U Μουσική επένδυση: I Colori dell' anima - Modigliani (movie) Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info 5ο
"Πού μ΄αφήνεις;"-Μ.Παπανικολάου:
~Αναζητώ τη γραμμή του χεριού σου
που μπορεί να μ ΄ αναγνωρίσει,
από το δειλό ίχνος μου πάνω της..
Δεν σ΄ αγγίζω
μα τολμώ να ανιχνεύσω τη σκέψη σου..
Τυλίγω το βλέμμα μου
γύρω απ' την ακριβή συννεφιά των ματιών σου.
Μικραίνουν οι ώρες..
Θα φύγεις..
Πού μ΄ αφήνεις;
Δεν ξέρεις, πως αγρίεψαν οι άνθρωποι
και πια δεν ζητούν
παρά μόνο αίμα
για αντάλλαγμα στο αίμα της καρδιάς;
Ο κόσμος τους, δεν είναι δικός μου.
Πού μ΄ αφήνεις;
(2011)
«Προσπαθώ να γράψω ..»-Νίκος Π.Καρύδης:
~..Προσπαθώ
να γράψω κάτι..
Ν΄ αρχίσω απ΄ τα μάτια σου;
Με τυφλώνουν!
Απ΄τη σκέψη σου;
Με ζαλίζει!
Απ΄ τον πόνο σου;
Με πληγώνει!
Πώς ν΄ αρχίσω;
Όλα έρχονται και φεύγουν...
Όλα συνταιριάζονται κι αναλύονται
και στο τέλος,
δεν γράφω.
Γιατί δεν μ΄ αφήνεις
να γράψω;
(1972)
**************************************************************
(συνεχίζεται..)
κείμενα:Ν.Π.Καρύδης & Μ.Παπανικολάου
απόσπασμα από τη συλλογή
ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
***************************************************************
Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-12-2011 |