Δίκιο κι άδικο Δημιουργός: argyrisk, Kωστής Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δίκιο κι άδικο
Χρόνια τον κόσμο ‘γυριζα
και άκουα ιδέες.
Έμαθα πράγματα σοφά,
από τρελές παρέες.
Χίλιες γυναίκες φίλησα,
γλώσσες πολλές εμίλησα,
χωρίς να βρω την άκρη.
Σε τι διαφέρει της χαράς,
απ’ του καημού το δάκρυ.
Όλου του κόσμου οι Σοφοί,
παρέα ν’ ανταμώσουν,
στο δίκιο τίμια μοιρασιά,
δεν πρόκειται να δώσουν.
Αντίθετα κι ένας «τρελός»,
Μαύρος,Λευκός ή Μελαμψός,
χαμόγελο χαρίζει,
γιατί αυτός το άδικο,
ούτε που το γνωρίζει.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-12-2011 | |