Μες στα Τάρταρα Δημιουργός: ptoumassis, Παναγιώτης Θ. Τουμάσης Ποίημα που περιμένει τον τραγουδοποιό του Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Υπάρχει – λένε θρύλοι αλλιώτικοι –
μια νεραϊδοπαρμένη, ξωτική,
που ζει (το γράψανε σε πάπυρο),
στον μαύρον ουρανό, τον άπειρο.
Δυο νέοι, ιππότες της χρυσής αυλής,
από τα βάθη της Ανατολής,
διαβάσαν με σπουδή τα γράμματα
και κοιταχτήκανε κατάματα.
Σελώσαν άλογα γοργόφτερα,
τα ξίφη ζώστηκαν τα κοφτερά
και ταξιδεύουν από πέρυσι,
να φτάσουν δίχως καθυστέρηση.
Την κόρη να την απαντήσουνε,
της γης τ’ ασήμια να την ντύσουνε
και να τής πουν τα λόγια του έρωτα,
τα φανερά και τ’ αφανέρωτα.
Για να διαλέξει, ποιον; Τον ένανε,
φιλονικούσανε και κρένανε,
μ’ ορμή σαρώνοντας στο διάβα τους,
χιλιάδες νόμους απαράβατους.
Μ’ αυτή είναι χρόνια μες στα Τάρταρα,
την έχει ρίξει για να σπαρταρά,
η μάγισσα όλων των ανθρώπωνε,
που την αγάπη κατατρόπωνε.
Π.Θ.Τουμάσης Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-12-2011 | |