Έκλεψα το δάκρυ σου… Δημιουργός: horseman, Στέλιος Κοντοδήμος - horsemans Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ά-ηχες σκέψεις…
κλεψύδρα οριζόντια…
άνευ κινήσεων…
άνευ ισχύς…
έστρωσα στο τραπέζι…
εγκάρσιες επιθυμίες…
επ-άργυρος δίσκος…
ανάγλυφη η μορφή…
σελίδες ανίχνευσης…
αποτυπώματα…
διαδρομών…
διαλόγων…
λέξεων…
Ψυχής…
Σου…
«Συγκίνηση = συν-αίσθημα...
Συν-αίσθημα = Ζωή...
Χαίρομαι που έστω νοητά ένοιωσα...
το ελάχιστο δικό σου...
σαν προσ-ευχή...
Ψυχής...»
Θυμάσαι…
δικά σου…
για δημιουργίες…
για έρωτες…
Προ-τρέπουν οι «ευλογίες»…
στο ακανόνιστο της φύσης…
στο ανένταχτο της ύπαρξης…
Η Ζωή μου…
πάντα σε προσωρινή κράτηση…
ευλύγιστα κάγκελα…
άχρηστα λουκέτα…
χάρτινες φυλακές…
δεσμο-φύλακες ευάλωτοι…
δωροδοκία εκ των έσω τους…
Δεν έχω κερδίσει…
ούτε μια φυλακή…
δεν έχω χαρεί…
ούτε μια κράτηση…
ισόβιας κάθειρξης…
αναμονές στο μετ-αγωγών…
προσωρινές από-φάσεις…
και πάντα…
στο κατώφλι της εξόδου…
Ελεύθερος…
τα δάχτυλα κενά…
ανα-ζήτηση…
δαχτυλίδι αφής…
χωρίς μέγιστο περιθ-ώριο…
χωρίς το δάχτυλο να ασφυκτιά…
πίνακας χωρίς κορνίζα…
κορνίζα δίχως θέμα…
πλεύσεις εμπειριών…
κι ο ωκεανός φτωχός…
ούτε ένα νησί…
καρφωμένο…
στα σπλάχνα του βυθού…
Ο Έρωτας είναι Ζωή....
η πένα κατ-ευθύνεται…
από Ψυχής...
η ύπαρξη εξ-αντλεί...
μονάχα τότε μπορείς...
να υπο-κλίνεται...
στον Ναό…
του Έρωτα…
Αμετ-ακίνητος…
εξ-ερευνητής…
νικητής…
εμμονής…
μην ξεχνάς…
Ψυχή…
πως…
Έκλεψα το δάκρυ σου…
Στέλιος Κ. Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-12-2011 |