Ξενιτεύομαι για δεύτερη φορά Δημιουργός: ο Γέροντας, Διαμαντής Κρεμαστιώτης όσο για μουσική στην κρίση σας.................. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κάπου 1950-1960
Μικρό παιδί με επήρανε
και πήγαμε στα ξένα ,
άφησα φίλους και γνωστού
πατρίδα μου και σένα .
Όλα τα αγαπημένα μου
έμειναν μακριά μου ,
το μέρος που γεννήθηκα
έμεινε στήν καρδιά μου .
Στην ξενιτιά επήγαμε
μέρες καλές να βρούμε,
ήταν πολύ δύσκολα
για να προσαρμοστούμε .
Άγνωστες γλώσσες έμαθα
για να μπορώ να ζήσω ,
και ότι δουλειά αν έβρισκα
δεν έπρεπε να αφήσω .
γύρισα πατρίδα μου
με χρήματα και γνώσεις
αυτά ήταν αδύνατο
εσύ να μου τα δόσεις .
Δεν πρόφτασα καλά καλά
εγώ να ηρεμήσω ,
εσύ όμως πατρίδα μου
με στέλνεις πάλι πίσω .
Και όπως παν τα πράγματα
δεν θα ξανά γυρίσω ,
και τα δικά μου κόκαλα
στην ξενιτιά θα αφήσω .
Άγγελος 6/1/2012
πάλι τα ίδια σήμερα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-01-2012 |