αν έχεις την εύνοια

Δημιουργός: anuya, Diogenees

Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

[B][align=center][font=sylfaen][color=navy]των αγελάδων αν έχεις την εύνοια και των βραχμάνων
κάνε ο,τι θέλεις και ο συμπαντικός Θεός δέν επεμβαίνει
όπως ο μέγας bali κυριάρχησε σε όλον τον κόσμο
στον ουρανό και στη γή και τους θεούς εκτόπισε ακόμη
έδιωξε όλους τους θεούς με ευκολία απ’ τα ουράνια παλάτια
και έτσι θα μέναν τα πάντα αν δεν τα άλλαζε ένας βραχμάνος
που απ’ τον bali αιτουμενος επανέκτησε όλη την κτίση
για το χατίρι της μάνας των θεών που δώδεκα μέρες
μόνο με γάλα τρεφόταν ενώ στον Θεό προσευχόταν[/align][/B]

(2012-01-07)
για να κατανοηθεί αυτό θα ήθελα να δώσω μιά περίληψη της απέραντης ινδικής λογοτεχνίας, που δέν είναι άλλο απο την περιγραφή του πολέμου διαφόρων κακών δαιμόνων με τον Πανάγαθο κ Παντοδύναμο: άν κ Παντοδύναμος, κατα καιρούς διάφοροι κακοί δαίμονες αποκτούν μεγάλη δύναμη κ κυριαρχούν στον κόσμο, πώς αποκτούν τη δύναμη; καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, λατρεύοντας όχι τον άκτιστο, αλλα κτίσματα.
Παρόλη την κακίατους ο Θεός δέν τους στερεί τη δύναμη, διότι έκαναν αγώνα, έκαναν προσπάθεια, κ καμία προσπάθεια στον κόσμο δέν μπορεί να μήν έχει κάποιον καρπό.
Έτσι ήταν κ ο bali που δίνοντας σε όλους τους βραχμάνους ό,τι κι άν ήθελαν, τους ικανοποίησε όλους κ έτσι κυριάρχησε στον κόσμο, κ έδιωξε τους θεούς απο τα πόστατους. Οι θεοί των Ινδών είναι αυτό που εμείς λέμε άγγελοι. Ένας μόνο είναι ο Θεός ο άκτιστος που περιλαμβάνει τα πάντα.
Οι βραχμάνοι κ οι αγελάδες είναι οι φορείς της καλοσύνης, της γνώσης, της λατρείας, των θυσιών. Γι αυτό κ έχουν τέτοια δικαιοδοσία ωστε αυτό που εγκρίνουν οι βραχμάνοι κ οι αγελάδες ούτε οι θεοί (άγγελοι) δέν μπορούν να το αναιρέσουν. Ούτε κάν Ο Θεός εμποδίζει αυτό που εγκρίνουν οι βραχμάνοι κ οι αγελάδες. Η μητέρα των θεών (αγγέλων κατα τη δικήμας ορολογία), ονομαζόμενη Aaditi (=η Απεριόριστη) λυπημένη για τα παιδιάτης που χάσανε τις θέσεις κ την εξουσίατους, για 12 μέρες τρεφόταν μόνο με γάλα λατρεύοντας τον Θεό με συγκεκριμένο τυπικό κ συγκεκριμένα ιερά λόγια. Τότε της παρουσιάστηκε ο Ύψιστος κ της μίλησε με καλοσύνη, δηλώνοντας: "αφού ο bali έχει την εύνοια όλων των βραχμάνων, εγώ δέν μπορώ να τον εμποδίσω! Όμως, αφού με λάτρεψες με όλη αυτήν την αφοσίωση, η λατρεία προς Εμένα ποτέ δέν πηγαίνει χαμένη, γι αυτό θα κανονίσω ωστε η επιθυμίασου να ικανοποιηθεί". Τί έκανε λοιπόν ο Ύψιστος; γεννήθηκε σε ανθρώπινο σώμα ώς βραχμάνος, κ μάλιστα με σώμα νάνου, πήγε στον bali κ του λέει: ικανοποίησες όλους τους άλλους βραχμάνους, δέν θα μου δώσεις κ εμένα εκείνο που θέλω; σου ζητώ μόνο τόπο όσο καλύψω με 3 δρασκελιέςμου. Ο bali γέλασε: "για τόσο τόπο μιλάμε; κ βέβαια θα σου δώσω! κάνε τις 3 δρασκελιέςσου". Τότε ο νάνος πήρε την πραγματικήτου μορφή, που περιβάλλει όλο το σύμπαν· με τη μιά δρασκελιάτου κάλυψε όλο τον ουρανό κ με τη δεύτερη όλη τη γή, κ τότε ο bali άκουσε μιά φωνή: το τρίτο βήμαμου πού να το πατήσω; ο bali κατάλαβε οτι δέν έμενε τίποτε άλλο να δώσει κ πρόσφερε το κεφάλιτου, στο οποίο επάνω πάτησε ο Θεός συντρίβονταςτο κ στέλνονταςτον στον Άδη. Επειδή όμως είχε την ταπεινότητα να προσφέρει το κεφάλιτου, έγινε θεότητα του Άδη, κ μιά μέρα κάθε χρόνο του επιτρέπεται να ανεβαίνει κ να βλέπει τον επάνω κόσμο τον οποίο κάποτε τον είχε δικότου. Το εσώτερο νόημα της ιστορίας είναι οτι όχι μόνο ο ουρανός (κόσμος του πνεύματος) κ η γή (κόσμος της ύλης) ανήκουν στο Θεό, αλλα κ ο κόσμος των ανθρώπων κ η κοσμική εξουσία επίσης ανήκουν στο Θεό, κ ό,τι κ να κάνει ο οποιοσδήποτε δαίμονας, δέν θα κρατήσει την εξουσία.
Σε κάθε εποχή ο Πανάγαθος κ Πάνσοφος ενσαρκώνεται με διαφορετική μορφή τέτοια ωστε να αναιρέσει την εξουσία που αποκτά ο εκάστοτε δαίμων. Κ οι μορφές αυτές είναι τέτοιες που οι δαίμονες με όλητους την πονηριά δέν μπορούν να "παίξουν", βγαίνουν με "σάχ μάτ".
Στην εποχήμας πάλι δαίμονας έχει την εξουσία, γιατί κατάφερε να κάνει τους πάντες να προσφέρουν θυσίες μόνο στον άρχοντα των δαιμονίων κ όχι στο Θεό. Τί έκανε λοιπόν ο Θεός; Δέν μου προσφέρονται θυσίες; Ωραία λοιπόν, Εγώ θα γίνω θυσία! Κ έτσι ενσαρκώθηκε με τη μορφή του Ιησού για να θυσιασθεί ωστε να ανακτήσει ο Πανάγαθος την εξουσίατου.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η περίληψη της απέραντης λατρευτικής λογοτεχνίας των Ινδών κ των άλλων λάτρεων του Πανάγαθου. Αμήν.

Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-01-2012