Το ακριβές Δημιουργός: EKI, Γιώργος Σταματόπουλος Ζήτω η 17/11/2005........
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στο καφέ του αορίστου
με τη φήμη του αρίστου
ίδρυσα ένα Σαββάτο
πρώτη μούρη συνδικάτο
το ακριβές του πάνω - κάτω.
Για εκείνους που δεν έχουν
για τους άλλους που τους τρέχουν
για το όραμα που σβήνει
για το κάτι που θα μείνει,
για το πώς τα τρώνε οι άλλοι
για το άδειο το τσουκάλι
για το χτες που θα ξανάρθει
για τα απαγορευμένα λάθη.
Για το σύστημα υγείας
για το κύμα ανεργίας
για μισθούς και για συντάξεις
για «τυχαίες» εκτινάξεις,
για την πόλη που σαπίζει
για τον νέο που σαστίζει
για το γλέντι του παρία
για την χαμένη ευκαιρία.
Για τον ξύπνιο που νομίζει
για την ζέστη που κοστίζει
για εκείνον που αμφιβάλει
για των τάξεων την πάλη,
για τις τέλειες αγάπες
για τους φόρους και τις φάπες
για το αίμα που δεν βράζει
για τον μπάτσο καμικάζι.
Για την άκρη δίχως κέντρο
για τα αισθήματα με μέτρο
για τα νόμιμα λαθραία
για τα οικόπεδα με θέα,
για του ψεύτη το ταλέντο
για του όπλου το κρεσέντο
για του "νυν & τέως" το πλωτό
για δεν γουστάρω τον λωτό.
Στο καφέ του αορίστου
με τη φήμη του αρίστου
ίδρυσα ένα Σαββάτο
πρώτη μούρη συνδικάτο
να μη με παίρνει από κάτω.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-11-2005 |