Ολική επαναφορά Δημιουργός: wordymate, Βασίλης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σε περίοπτη θέση
ο έκπαγλος χρόνος
σε δερματόδετα άλμπουμ
σε σύνθετα και σε βιβλιοθήκες
αλλά οι απώλειες...πουθενά!
ούτε λόγος για τα χάσματα
με τις αλαφιασμένες ανάσες
μιλώ
για τις σκιές των πτυχών
με το φαγωμένο πρόσωπο
μιλώ
για τις θαμμένες προτομές
στη ζοφερή καταχνιά των οιωνών
μη φοβάσαι...
να διασχίζεις συχνά
τους σιωπητούς πυλώνες
να περιφέρεσαι
στα λογγωμένα μαυσωλεία
μεγαφωνίζοντας
τις ανάκουστες κραυγές
ν' αγγίζεις πάντα
τα νεκρά σιαμαία
που πεθαναν στον τοκετό
ν' αδειάζεις την σκέψη
στα στοιχειωμένα ανομήματα
κι όταν
χαμογελάει ο πρόσφορος καιρός
απελεύθερος πια και υψιτενής
θα θριαμβεύεις
εκεί που γνώρισες
τις πιο μεγάλες ήττες
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-01-2012 |