ο Γεραμπής,ποτέ δε λέει το φλυτζάνι Δημιουργός: ΚατεριναΘεωνα, Κατερίνα Θεωνά ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στο τραπεζάκι με πιωμένο τον καφέ
η κούπα απόψε,δε σου έγραψε τα νέα
έχεις πεθάνει στη παράγκα σου,σοφέ
κι ο αρλεκίνος,ψάχνει για διερμηνέα
Αλάξ επάγγελμα η Λέλα η καφετζού
που είχε γιαγιά,τη βασιλεία από τη Σμύρνη
ο Γιώργης κράτησε,το ρόλο του χαζού
απ τη παράσταση που του έκαιγε τη μνήμη.
Δημοπρατήριο το σπίτι της φιλιώς
τη φούστα σήκωσε,δυό πόντους,γάμπα δείχνει
μιά προσευχή.αχ νάταν η ζωή αλιώς
κι ο ουρανός............με το τουλούμι να το ρίχνει
Τον αρλεκίνο.δε τον πρόσεξε κανείς
κι ο Γεραμπής,ποτέ δε λέει το φλιτζάνι
κλαίνε το γέρο,το σοφό,οι συγγενείς
κι η πολιτεία,του χρεώνει ένα στεφάνι. Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-02-2012 | |