Βαθυά μέσα στο σύμπαν Δημιουργός: Στιχομανής, Γιώργος Δήμας Καλή βδομάδα και καλή αποκριά σε όλους! Γλεντήστε για να σκάσουν οι εχθροί μας! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Στου μυαλού κοιτώ το παραθύρι
παγωμένο βράδυ του Σαββάτου
σήκωσε η νύχτα το ποτήρι
κι ήπιε με λαχτάρα στην υγειά του.
Τράβηξα κουπί στα περασμένα
πριν ακόμα η θύελλα ορμήξει
της ψυχής μου στρέφω την αντέννα
ψάχνω τ’ όνειρο να ‘βρω πριν λήξει.
[I]Κάθε που η μέρα φεύγει
αόρατα σημάδια
βαθυά μέσα στο σύμπαν
του ήλιου οι πληγές.
Κάθε που η μέρα φεύγει
στου χρόνου τα σκοτάδια
βαθυά μέσα στο σύμπαν
στιγμές, ζωές, ψυχές.[/I]
Με οινόπνευμα άναψα την φλόγα
και με αναμνήσεις τη θεριεύω
ταξιδεύω τώρα στην πιρόγα
και το χείμαρρό μου κυριεύω.
Κόντρα πάλι πάω στον καιρό μας
σαν τις παιδικές να φέρω μέρες
ειν’ μεγάλο κάθετι μικρό μας
κάθε που σκορπίζουν οι φοβέρες.
Δήμας Γιώργος
Δεκέμβριος 2011
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-02-2012 |