Ημερολόγιον Δημιουργός: μηχανοδηγος http://youtu.be/XzZj_I2b4Sk Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μες την αλάνα ..... λάσπη και βροχή….
τρέχοντας κυνηγούσαμε…. μιά μπάλα….
Γέλια …. φωνές….. στα γόνατα πληγή….
και στα σχολεία να μοιράζουν σκόνη γάλα….
-Ελλάδα ….που κρυώνεις τον χειμώνα ….
Γυμνάσιο ….οι σβέρκοι με ψιλή….
και πάνινα παπούτσια ΄΄ελβιέλα΄΄….
Άσπρο μακό με στάμπα ….΄΄το πουλί΄΄….
παράτες…. επιδείξεις …..σύρε κι έλα….
-Ξυπόλυτη Ελλάδα …. μες στα χιόνια….
Γροθιά υψωμένη …. μουσική πολύ….
με τζάκετ ….αρβυλάκι και τσιγάρα….
Έρωτες ….νιάτα …. φτώχια …κι αντοχή….
Λίγο φαί ….μα ονείρατα μεγάλα….
-Ελλάδα…. μες το μάτι του κυκλώνα….
Ύστερα οικογένεια …. δουλειά….
κλάματα παιδικά …. αλλά κι αγάπη….
Λίγος μεζές ….μαζί με τσικουδιά….
έτσι για να τους μπαίνουμε ….στο μάτι….
-Ελλάδα …. σαν το κρίνο μες τη στέπα….
Βουβή οργή…. τρόικα και μνημόνιο…..
-ποιος ξέρει τι να έρχεται μετά….???-
σύνταξη μακρινή …. χρέος αιώνιο….
Δυό φάσκελα γυρίζεις δανεικά….
-Ελλάδα ΄΄εν τω μέσω΄΄ …. παγετώνα….
Στίχος ατέλειωτος …..σαν εφιάλτης ….
-όμως στα δύσκολα μονάχα ανθίζεις-
΄΄το ίσο΄΄ να κρατάς ….του κόσμου ψάλτης….
και σαν αντάρτης …. να τους αφοπλίζεις….
-Ελλάδα ....δυναμίτης και φυτίλι….
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-02-2012 |