Ο μελαγχολικός χιονάνθρωπος Δημιουργός: ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, Αθανασόπουλος Χρήστος-athan Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σαν τον χιονάνθρωπο που λιώνει από τη βροχή
λιώνουν τα όνειρα του κόσμου και τρομάζω
έξω έχει κρύο βολοδέρνει κάποια ευχή
κλείνω τα μάτια και στο πάτωμα κουρνιάζω
Είναι τα σύννεφα γεμάτα με λυγμούς
αυτή η θολούρα με φοβίζει με πληγώνει
έρχεται μπόρα από τόπους μακρινούς
και η ελπίδα σκιάζεται σαν χάνεται το χιόνι
Μια εικόνα όμορφη συνάμα τραγική
για λίγο κάτασπρη καθάρια όλη η πλάση
μ α η καταιγίδα φέρει του φόβου δικαστή
σαν κεραυνός τα όνειρα μας να δαμάζει
μα και αν το χιόνι αργήσει πάλι να φανεί
φίλο τον ήλιο θα έχω κάπου να προσμένω
και αν το μαχαίρι μου με μοιάζει με ληστή
κακό δικό τους τον γκρεμό δεν περιμένω
Δημοσίευση στο stixoi.info: 04-03-2012 |