Αύγουστος θάναι Δημιουργός: Μίνα Παπανικολάου συλλογή ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πόσο λεπτά δάχτυλα έχει η σιωπή!
Πόσο η χαρά κι η λύπη πιάνονται χέρι- χέρι
και ξεδιπλώνουν όνειρα μαζί με παραιτήσεις!
Κι εσύ που ταξιδεύεις σ΄ωκεανούς ασίγαστους
τρέφεις την κάθε μέρα με ελπίδας χαμόγελα.
Σου μοιάζει η μπόρα
σαν στα μάτια σου κυλούν τα δάκρυα του αποχωρισμού.
Σου μοιάζει κι ο ήλιος
σαν στα χείλια σου σκαρώνει ρίμες το χαμόγελο.
Σε κοιτώ ν΄απομακρύνεσαι περήφανα
σαν γλάρος στ΄ανοιχτά,
σαν Αυγερινός σ΄ έναστρο ουρανό
και λέω:
Αύγουστος θάναι όταν θαρθείς
στης πικροδάφνης το τελευταίο πέταγμα
στου γιασεμιού το θαρραλέο άνθισμα.
Περήφανο κύμα αφρισμένο
που σκορπά την ακινησία των βάλτων.
Ζωή οδηγήτρα κι αήττητη!
*********************************
στον γιο μου, κάπου μεταξύ Ινδικού και Ειρηνικού..
Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-03-2012 |