Κάργα ο σαματάς Δημιουργός: Antony-P, Αντώνης Περρής Στίχοι και μουσική: Antony-P Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Κάργα ο σαματάς.
1) Ένα τσούρμο σουρωμένοι, ένας μπαγλαμάς,
μιά κιθάρα, ένα ντέφι κι´ ένας νταμπουράς,
ξενυχτάνε και τα σπάνε, κάργα ο σαματάς .
κάπου τη ζωή αξίζει και να τη γλεντάς.
R. Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, συρτά,
το κέφι τους με τίποτα δε σβήνει,
και η κιθάρα φάλτσα μα γλυκειά,
το χρώμα της κι΄ αυτή γύρω αφήνει.
2) Όμορφα καλά περνάνε μεσ΄ στη σούρα τους,
κι΄ ο χορός καλά κρατάει κι΄ η βαβούρα τους,
κάπου τη ζωή αξίζει και να τη γλεντάς,
το κρασί γλυκά βαράει, κάργα ο σαματάς.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-03-2012 | |