Ο ερχομός της άνοιξης Δημιουργός: ΜΑΣΤΡΟ-ΤΟΛΙΑΣ, Αποστόλης Θέμελης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ραγισε του ανέμου το άψυχο σώμα
και άπλωσε η βελανιδιά τον αμετακίνητο ίσκιο της.
Εσπασαν τα συννεφα στο θαλερο ερχομο της
και η βροχη εστρεψε αλλου τα παιδια της.
Ιδιος ο Αποστολης εμεινε εκει για να κοιταζει
το θαυμα το προκλητικο.
Μονο σε αυτον δεν αλλαζε τίποτε
αν και περιμενε, και βιαστικα, τον ερχομο της ανοιξης.
Μηπως ειναι σαν εκεινα τα αειθαλη
που σιγοπερπατουν στους σαρκοφαγους αιωνες
και τελικα πεθαινουν απο το ιδιο τους το ασεμνο χερι;
Δεν θα καταλάβει ποτέ τι συμβαίνει
ακόμα και αν έρθει το ξάστερο καλοκαίρι. Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-04-2012 |