Η πεμπτουσία της χαράς Δημιουργός: mytilinia, georgia simini Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
Όσο και να περπατάς, όπου κι αν πηγαίνεις
λάθεψες τα βήματα και μην περιμένεις
να ρθουνε καλές στιγμές, να ρθει η ευτυχία
μία είναι η οδός, μόνο η πεμπτουσία.
Στα γαλάζια σύννεφα, στους χρυσούς τους κάμπους
έκρυψαν τα κύμματα, τους λευκούς τους γλάρους
μη τους δει άλλος κανείς, μόνο εσύ ορίζεις
να σαι συ ο αρχηγός κι εσέ να υπολογίζεις.
Τρικυμίες και χαρές
όλα μπερδεμένα
έπιασα έναν αστακό
τον κρατώ για μένα
τα πουλιά τα χαιρετώ
τα φιλιά μαζεύω
και σου γνέφω κούκλα μου
πως σε περιμένω.
Είσαι συ σαν την αυγή
που έψαχνα τις νύχτες
τώρα που σ' αντάμωσα
πες δυο καληνύχτες
να σ' ακούσουν τα πουλιά
να σ' ακούσει η νύχτα
κι αφού θα μαστε αγκαλιά
τα μαλλιά σου λύστα...
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΜΙΝΗ Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-05-2012 |