Agave Americana Δημιουργός: Kostas Houston, Κωνσταντίνος Φ. Βελιάδης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center]Ρίζες πάω να βγάλω, ατροφικές, φοβισμένες...
Εδώ! Στον τόπο του ξεριζωμού της πλέριας ξενιτιάς.
Τόσο παράξενο συναίσθημα, τόσο μεγάλη αγωνία.
Με πιάνει ναυτία και μια ζαλάδα σύγκορμη:
Λες και είμαι στο χείλος ενός απύθμενου γκρεμού.
Είπα πως ρίζες πάω να βγάλω;
Ω τι οξύμωρο συναίσθημα με έχει κατακλήσει!
Συνήθησα φαίνεται με τις ρίζες μου έξω απ’ το χώμα.
Χέρια ανοικτά σε στάση ικεσίας που τινάζονται.
Που ζητάνε, χτυπώντας το έδαφος με ορμή.
[B]Κάκτος αθάνατος [/B]πεταμένος σε μια ρεματιά
που όμως ζει. Αναπνέει. Αφουγκράζεται...
Πίνοντας τις λίγες σταγόνες νερού που τον κερνάει
ο τσιγγούνης ο ουρανός και τα ανύπαρκτα σύννεφα.[/align] Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-06-2012 |