Για Αθήνα δίχως βία Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Στην Αθήνα,λόγω βίας,δύσκολο,κανείς,να ζήσει.Ανατρέχω στους προγόνους και ιδού ποιά είν' η λύση. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ
Στην Ακρόπολη ψηλά,
προ Χριστού,κάποιον αιώνα,
Καλλικράτης και Ικτίνος,
έστησαν τον Παρθενώνα,
προς τιμήν της Αθηνάς,
γνωστής ,ούσης,και στα ξένα,
που,ως ξέρει ο ντουνιάς,
ήταν-έλεγαν-παρθένα.
Μα,ως, άλλος μύθος,λέει,
η παρθένα,ήταν...γκέι.
Κατ' αυτόν,παρακαλώ,
τα 'χε με την Χαρικλώ,
Τειρεσία τη μητέρα.
Δηλαδή:Λεσβία,βέρα.
Μάλιστα,ο Τειρεσίας,
ετυφλώθη-τον μπαγάσα-
απ' την Αθηνά,διότι..
τις ετσάκωσε στα πράσα.
Τούτων ένεκα,φρονώ,
είν' καιρός, ο Παρθενώνας,
νέον,πιά,να βρεί νονό
και να λέγετε..Λεσβιώνας
Μέσα εις τον Λεσβιώνα,
την καινούργια εκκλησία,
όλοι,κλίνοντας το γόνα,
θ' απευθύνουν ικεσία:
Για Αθήνα,δίχως βία,
βόηθα Αθηνά Λεσβία.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-07-2012 | |