Παλινωδίες Δημιουργός: balistreri ...είχα καιρό να περάσω από εδώ αλλά φταίει που έχει πέσει ο επίπεδος... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σαν στίγμα από ξεχασμένη λύπη
που στο κορμί για πάντα αποτυπώθη
μπορεί η καρδιά να λέει πως δεν νιώθει,
πως ήταν μόνο του καπνού τολύπη.
Εκείνη που σου φτιάχνει δαχτυλίδια
αντί για τα μονόπετρα στα χέρια
να τα 'χεις στου μυαλού σου τα τεφτέρια
σαν παλιάς λάβρας τα σβησμένα αποκαϊδια.
Στις αναμνήσεις μια ματιά αποταμιεύεις
να την κρατήσεις για τους δύσκολους καιρούς
όταν παλιά σημάδια θα 'χεις στους μηρούς
απ' τα φιλιά και την αγάπη που θα κλέβεις.
Και θα 'ναι ο ακοίμητος φρουρός σου
αυτός που θα 'ναι δίπλα συντροφιά σου
που θα μαντάρει τα παλιά, λερά σκουτιά σου
και θα προσμένει τον ωραίο θάνατό σου
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-07-2012 |