Enola Gay Δημιουργός: ΚατεριναΘεωνα, Κατερίνα Θεωνά 6-8-1945........η πρώτη Χιροσίμα...............ακολούθησαν δεκάδες Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σαν το παλιό καλό κρασί
η σκέψη ωρίμαζε στο μνήμα
κι οι εντολές του Μωυσή
δε γράφαν για τη χιροσίμα
Γιάνκη ου φονεύσεις
μωρό που κλαίει
σαν μαθητεύσεις στο Enola Gay
μυαλά χυμένα,γδαρμένα μάτια
στου Οπενχάιμερ τα κιτάπια
Οι τύψεις χάρτινοι αετοί
κομπάρσοι ...........αργή ταινία
έπος,κι η βόμβα αρετή
σ οθόνες σπάει η ανία
Γιάνκη ου φονεύσεις
γέρο Ασιάτη
που είν ο θεός σου να κάνει κάτι?
χρόνια περάσαν να σεργιανίζεις
γιατί το έργο,το συνεχίζεις?
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-08-2012 |