ακόμη και μια λέξη Δημιουργός: χρήστος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Συνήθισα να ζω έτσι όπως ζω
Με λιγοστές ανάγκες ακόμη και συναισθηματικές
Παίρνοντας ως αρχή κι ως δεδομένο
Πως ο κανόνας είναι να μην αγαπιούνται οι άνθρωποι
Πως οι προθέσεις τους ανέκαθεν ήταν κερδώες
Ακόμη κι όταν προφασίζονται το αντίθετο.
Και η καχυποψία αυτή μου έκανε κακό
Καθώς δεν εμπιστεύομαι εύκολα τον άνθρωπο
Αλλά και μ’ ευεργέτησε γιατί έμαθα να χαίρομαι με το μηδαμινό
Και να θεωρώ ως μέγιστη δωρεά
ακόμη κι ένα χαμόγελο που μου χαρίζεται
και μια χειρονομία αφιλοκερδή που μου απευθύνεται
Ακόμη και μια λέξη που εκστομίζεται ειλικρινώς
Δίχως να υπονοεί ή να υποκρύπτει κάτι….
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-08-2012 |