Ραλλού Δημιουργός: ptoumassis, Παναγιώτης Θ. Τουμάσης Ποίημα που αναζητεί συνθέτη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Το καροτσάκι προχωρεί χαριτωμένα,
στο σούπερ-μάρκετ με τα ψώνια της Ραλλούς
κι εγώ από πίσω της, μικρό παιδάκι ωιμένα,
στο φουστανάκι της χαζεύω τους γιαλούς.
Κι ανασηκώνεται και βλέπω τ’ απομέσα,
μα τι να νιώθω, αφού απ’ το τσόφλι βγήκα χθες,
είν’ έτσι καμωμένη η ζωή μας η μπαμπέσα,
που όλα στα δίνει απλόχερα όταν δεν τα θες.
Σκύβει η Ραλλού κι ένα φιλί μού σκάει στη μούρη
και τα βυζάκια της πετιούνται απ’ το σουτιέν,
μπήγω τα κλάιματα, μού παίρνει γλειφιτζούρι
και τ’ ολοκαίνουργιο το τεύχος του Τεν-Τεν.
Τώρα μεγάλωσα κι εκείνη έχει γεράσει,
τής φέρνω τρόφιμα στο σπίτι της συχνά,
συνέχεια είναι άρρωστη κι αδύναμη έχει κράση
κι ούτε παντρεύτηκε ποτές· ειλικρινά.
Π.Θ.Τουμάσης Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-08-2012 | |