νηπενθη Δημιουργός: dr.rockthan, θανασης κρουσταλης στεγνωνουν πεθαμενες οι ιαχές της πρώτης εφηβείας... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info (στην ποιητρια Κα Δούκα)
Στα πανερια του κόσμου, ανθει μια πραματια
ένα φως και κοματια αγάπης χαμένης ,
και προσκύνημα θέλει της θλίψης ο γιος
να πουλήσει με χάρη το περήφανο βιος
που μετράνε σαν σβήνουν, τα ατόφια καρατια
μιας ψυχής προδωμενης.
Μα η πραματια που μένει , πότε δεν στεριωνει
μόνο σελας θυμίζει από χρόνια ταμένο,
κι όλα γύρω τα ανθή ο κόσμος που ανθεί
στα θλιμενα τα μάτια μοιάζουμε νηπενθη,
σαν ο ήχος της αγίας ψυχής χαμηλώνει
και το φως της αγάπης πεθαίνει, σβησμενο.
Θανάσης κρουσταλης
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-08-2012 |