Σε Εκεινο Το Ποταμι Δημιουργός: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΡΑΚΟΒΙΤΗΣ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Πέρα στην άκρη του χωριού
Σε εκείνο το ποτάμι
Ήταν μέση του καλοκαιριού
Και φύλαγα μποστάνι
Στις όχθες αυτού του ποταμού
Νερόμυλος γυρνούσε
Ολομερής και ολονυχτίς
Και το στοιχειό αψηφούσε
Μία νυχτιά στην λυκαυγή
Που είχε τρεις πλανήτες
Πήραν στοιχειά την Χρυσαυγή
Που λέγονταν Θαρσίτες
Όταν ήρθε το πρωί
Το άλεσμα να πάρει
Την καρδιά της χάρισε
Στο πρώτο παλικάρι
Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-08-2012 |