Έμεινα με τους λίγους Δημιουργός: sofia strezou, ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ - SOFIA STREZOU Έμεινα με τους λίγους Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έμεινα με τους λίγους
με εκείνους που αναπολούσαν
το ουράνιο παρελθόν
και εξιστορούσαν
το ουράνιο μέλλον
τροχίζοντας αντοχές και δάκρυα
σε σιωπές απρόβλεπτες
σε αντανακλάσεις φυλαγμένων λέξεων
σε αρώματα κρυφών αποχαιρετισμών.
Έμεινα με τους λίγους
με κείνους που μπόρεσαν να υπερβούν
την οδύνη ενός σφαγιασμένου "τώρα"
αποκωδικοποιώντας σημάδια
πάνω στα μάρμαρα
πάνω στη αρχαία σκουριά
με ζωγραφισμένη την απουσία
ν' αποτυπώνει την αιωνιότητα μιας στιγμής
τότε που βύθιζα το βλέμμα μου
στην ανεξιχνίαστη θάλασσα των ματιών σου.
Αμνημόνευτα, είπες, θα πορευθούμε…
… εμείς που ζήσαμε στο ελάχιστο,
σε ταριχευμένο παρόν
φιλί άδοτο στοιχειώνει ερείπια
με α-θριαμβευτικά τρόπαια στα χείλη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-09-2012 |