θαρρείς σαν χτες Δημιουργός: giannis0911, X.Ι Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ζωή κι αν έζησε ριγμένος μες τα πλούτη
και απολαύσεις ούτε μιά δεν υστερήθει
ήρθεν η ώρα κι η στιγμή που όλους, ετούτη
εξαιρουμένου μηδενός-μηδέ κι αυτόν-δεν ελυπήθει
δεν την περίμενε, ως ‘φάνει, αυτή την ώρα
κι όλου του βιού του όσο ζυγίζει την αξία
και τα ταξίδια τα λαμπρά τα ποντοπόρα
πως να πληρώσει, είδε δεν φτάνουνε, τη μία
θαρρείς σαν χτες, ήτο ένα βράδυ, πάνε χρόνια
όπως του ανέμου στα πανιά, ίδια τα στήθη
μ όλη της νιότης την ορμή, φουσκώσαν όμοια
κι όμοια με όλους, και αυτός, τώρα εκκλήθει
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-09-2012 | |