Απ' τα μικράκια Δημιουργός: orivatis.alpeon Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η ΑΝΑΓΚΗ
Λαβύρινθος η ανάγκη μας χωρίς το μίτο της Αριάδνης
Και πρέπει να περάσουμε να βγούμε πάλι ζωντανοί
Μα αν τυχών υποκύψουμε μπροστά της
Μα αν τυχών ικετέψουμε τον Μίνωα
Εκεί ή για πάντα θα αλλοτριωθούμε.
Η θα χαθούμε στις αιώνιες τύψεις μας.
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
Το απόλυτο γυρεύεις
των Θεών
και των Ανθρώπων.
Γι’ αυτό ψυχή μου
ασύχαστη
γαλήνη δεν θα βρεις.
ΠΟΙΟΣ ;
Ποιος χρωματίζει
των ανθρώπων
τις ζωές;
Ποιος πόνο
απλόχερα
μοιράζει;
Σταλαγματιές
ειν’ η χαρές
κι πίκρες ποταμοί.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-09-2012 |