Το στέκι της μοναξιάς Δημιουργός: ΚΟΥΦΕΤΟΥΛΑ, ΕΛΕΝΗ καλημέρα στιχοπαρέα,Καλό μήνα με υγεία,δύναμη και χαμόγελο!!!!!!!!!!!!!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Βάφτηκε άλικο το ταγάρι της ψυχής
Κέρωσε η αναπνοή
Απ’ το τρελό μονοπάτι
ατέλειωτης προσμονής
Γκάζωσαν οι αισθήσεις
Στο τέμενος της ονειροχώρας
Αγκάλιασε το δείλι
Τη μοναξιά της ώρας.
Λύγισε το κλαράκι που βαστούσε
Τη παλέτα της καρδιάς
Γιόμισε ξερόφυλλα
Τ ’αυλάκι της αστριάς
Μαράθηκε ο βασιλικός της χαράς
Του γέλιου τα μπαχάρια τρίφτηκαν
Στα πατώματα της συννεφιάς.
Οι βραχογραφίες της μοναξιάς
Νότισαν τ’ αγέρι του βοριά
Ξέμειναν στο λιοστάσι
Ορφανά τα στάχυα
Της ανθοφορούσας ματιάς
Συρματοπλέγματα τρύπησαν
Των δακρύων τα κεντητά.
Το φεγγάρι άλλαξε ρότα,
δε φέγγει πιά
Το στρατί της ερημιάς
Το πηγάδι στέρεψε
Δε κυλάει το νάμα της ερωτιάς
Κι η πυροστιά σβηστή
Αράντιστα τα καρβουνάκια
Που φλογίζουν
Την ομορφιά της ουράνιας γιορτής.
29/9/2012
Ε.Τ
[align=center] Δημοσίευση στο stixoi.info: 02-10-2012 |