Κιτρινωπή αλμύρα Δημιουργός: Ελένη Σ., Ελένη Σωφρονίου Αγαπημένο Φθινόπωρο...με τις κίτρινες νότες Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [B]Κιτρινωπή αλμύρα[/B]
Δε θέλω σήμερα τους αριθμούς, τα ΦΠΑ, τις σούμες.
Δε θέλω καν τις λέξεις εκείνες που μου επιβάλλονται
για να τις στήσω στη σειρά, πλάθοντας ακόμα μια
«στημένη» επιστολή της ρουτίνας .
Σήμερα θέλω να κλάψω λέξεις, να κλάψω λόγια…
Σήμερα θέλω να αφεθώ σε ένα κιτρινισμένο φθινόπωρο.
Να κρατήσω στα χέρια μου ένα φύλλο
και να δακρύσω πάνω απ’ τη χαμένη πρασινάδα του.
Μ’ αναστατώνει παράξενα τούτη η ώρα του πρωινού,
τούτη η δροσιά της γαλήνης.
Δε θέλω σήμερα άλλη μια ξένη μέρα.
Θέλω μόνο να κλάψω, για ‘κείνο το αστέρι που χάθηκε ψες.
Θέλω μόνο να χαμογελάσω για ‘κείνον τον ήλιο που θα ‘ρθει μες στ’ άλλο πρωί.
Φθινοπώριασε…
Το χώμα μύρισε δροσιά κι οι χούφτες μου, αλμύρα.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-10-2012 |