οι Αλίμονοι (μια χούφτα σταφίδες) Δημιουργός: marakoskevasmata, Μάριος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info -μπρρρρρ..κρυώνω ψηλέα μου !
-ντροπή,μη κάνεις έτσι γείτονα !
-πώς να μη κάνω παραμορφωμένε μου?
-τότε εγώ τι να πώ,μ αυτά που τράβηξα εκει πάνω ?
-πού τα τράβηξες παραμορφωμένε μου ?
-στον πόλεμο του 40,πάνω στα βουνά της Αλβανίας !
-είχε και τότες τέτοιο κρύο να πούμε ?
-αν είχε λέει,βγάζαμε παγάκια όταν ανοίγαμε το στόμα μας !
-για λέγε,μπάς και ζεσταθώ κάνοντας σύγκριση !
-που λές είμασταν χωμένοι μέσα στα χιόνια...
-ολόκληροι δηλαδής ?
-μέχρι τη μέση και βάλε !
-τί ωραία,άρχισα να νοιώθω ζέστη !
-όμως ήτανε ένα ύψωμα ,που έπρεπε να καταλάβουμε !
-κάργαρσμένο με χιόνια κι αυτό?
-εκεί νάβλεπες χιόνι,μας σκέπαζε εντελώς !
-πώπω θα σκάσω απ τη ζέστη !
-σκέψου, πως το καταλάβαμε με μια χούφτα σταφίδες!
-ώστε σας δίνανε και μιά χούφτα σταφίδες στον πόλεμο ?
-μα και βέβαια μας δίνανε !
-γεμάτη η χούφτα?
-γεμάτη !
-ψηλέα μου με το μπαρδόν,ν αρωτήσω κάτι τίς?
-μα και βέβαια φίλε μου !
-πότε με το καλό,θα ξαναγίνει πόλεμος?
Μαράκος Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-10-2012 | |