Άναρχος Δημιουργός: Άρης Αστεριάδης, Άρης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info λέγανε
να κυβερνήσουν οι πολιτικοί,
να κυβερνήσουν οι τεχνοκράτες,
να κυβερνήσουν οι έμποροι,
οι καλλιτέχνες,
οι φιλόσοφοι,
οι παπάδες κι οι ιερείς
είπαν
να κυβερνήσει ο στρατός,
να κυβερνήσει ο τρελλός,
να κυβερνήσει ο φτωχός,
έστι λέγανε...
μια φωνή είπε:
όποιος κυβερνήσει
δε θα ΄ναι
καλλιτέχνης
δε θα ναι
φιλόσοσφος,
δε θα ΄ναι φτωχός
πια
θα είναι κυβερνήτης
πια
ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
- οι άλλοι σήκωσαν
τους ώμους
κοιτάχτηκαν αμήχανα
μόνο για μια
στιγμή
κατόπιν
τον
έβρισαν
αναρχικό
κι εξακολούθησαν
λεγανε
να κυβερνήσουν οι πολιτικοί
να κυβερνήσουν οι τεχνοκράτες
να κυβερνήσει ο λαός...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-11-2012 | |