-μιά αλήθεια μία αγάπη κι ένα ψέμα- Δημιουργός: giannis0911, X.Ι εμπνευσμένο από ένα σχόλιο του (α)pithanos σε κάποιο ποίημα ... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info "μιά αλήθεια μία αγάπη κι ένα ψέμα"
οι ζωές κι οι έρωτές μας διχασμένα
μ’ ενοχές μ’ αμφιβολίες και με δάκρυ
μιά φωτιά μιά μοναξιά και λίγη στάχτη
ότι απόμεινε ότι άφησε ότι πήρε
γέλια πίκρες αναμνήσεις πιάσε σπείρε
στου ορίζοντα τα τέσσερα σημεία
στων ανθρώπων την ακόρεστη μανία
άλλη μιά δώσε στης τύχης το τροχό
μιά ευκαιρία να μου πεις και να σου πω
για αγάπες που δεν σβήνουνε ποτέ
για τα πάντα λίγο πριν απ’ το μηδέν
μιά συνήθεια μιά απάτη κι ένα τέλμα
οι ζωές μας οι πνιγμένες μες το αίμα
στου ιλίγγου τον απύθμενο βωμό
γύρω πάντα απ’ το ευάλωτο εγώ…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-12-2012 |