πώς γεννιούνται τα σύννεφα; Δημιουργός: lady starlight Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Πώς νομίζεις γεννιούνται τα σύννεφα;
Κείνα τ’ άσπρα κομμάτια ουρανού.
Είναι πλάσματα μόνα κι εφήμερα
ή δραπέτες του αιώνιου κενού;
Να ΄ναι έρωτα τάχα γεννήματα
μεταξύ τ’ ουρανού και της γης;
Ή της σκέψης μας μόνο κεντήματα
στο καμβά της δικής μας φυγής;
Είναι μέρες που στ’ άπειρο κρύβονται.
Τα τρομάζει του ήλιου το φως.
Ξέρω μόνο πως βρέχει σα θλίβονται,
κι όχι σα το διατάζει ο θεός.
Τη ψυχή μου θυμίζουν σα τρέχουνε,
γεννημένα από λάβα κι ελπίδα.
Τα αστέρια γι’ αδέρφια τους έχουνε
και το σύμπαν για μόνη πατρίδα.
Φέρουν κάτι από κείνους που φύγανε
των οποίων η ανάμνηση ζει.
Μα και κάτι εκείνων που μείνανε,
την ανάγκη να ‘ναι όλα μαζί.
Όταν κάποιο παιδί κάτι εύχεται,
όταν σπάει η αγάπη τα σύνορα,
όταν τ’ όνειρο λεύτερο τρέφεται,
κάπως έτσι γεννιούνται τα σύννεφα.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-12-2012 |