Η μοίρα των όμορφων γυναικών Δημιουργός: χρήστος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ποια είναι αυτή που σε τείχη γερνά
και νιώθει ξένη
που στον Ευρώτα η ψυχή της κυλά;
Είναι η Ελένη
φύγαν τα πλοία, πάρθηκε η Τροία
όλη η ζωή της μια μνήμη θολή
μια εκστρατεία
της Νεφερτίτης τη θεία ομορφιά
στ' όνειρο είδα
που απ' αιώνιο ύπνο ξυπνά
στην πυραμίδα
κι ένιωθε μόνη κι εγώ σεντόνι
να της τυλίγω το σώμα καλά
να μην κρυώνει
ποια απλώνει πάνω σε μάγουλα ωχρά
το κοκκινάδι;
Και για έξι μήνες θα μείνει μακριά
από τον ʼδη
βγάζει απ' τη σκόνη και σιδερώνει
το κάτασπρό της παλιό νυφικό;
η Περσεφόνη
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-01-2006 |