ξύπνα λαέ Δημιουργός: mipezia, Θύμιος Κορίνης καλημέρα σε όλη την παρέα !!!!!!!!!!!!!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ξύπνα λαέ
Όλα εσύ τα είδες
όλα εσύ τα ξέρεις
σου στήσανε παγίδες
και τώρα υποφέρεις .
Αυτή που κυβερνούσαν
σ'έχουν κατακλέψει
σαν θύμα σε κοιτούσαν
σ'έχουν καταστρέψει
Σε βάλανε σε δουλειά
για να σε βολέψουν
και με πονηριά
το ψήφο σου να κλέψουν .
Πηγαίνεις στη δουλειά
ασφάλεια δεν έχεις
και τ'αφεντικά
θέλουνε να τρέχεις.
Λίγο και λιγάκι
εσύ καλά να γίνεις
πάντα φακελάκι
στον γιατρό το δίνεις .
Για το φροντιστήριο
το μισό μισθό
είναι το μαρτύριο
μη ξεχνάς αυτό .
Η πολεοδομία
σ'έχει εκνευρίσει
και για σωτηρία
τα έχεις ακουμπήσει .
Και η εφορία
σ'έχει εκβιάσει
μόνο τα θηρία
δεν μπορεί να πιάσει .
Το χρηματιστήριο
βόμβα ποια μεγάλη
έχασες το κτίριο
κερδίσανε η άλλη.
Εκεί στο μαγαζί
αποδείξεις δεν ζητάς
πλούτισαν αυτί
κι εσύ παντού χρωστάς .
Έβλεπες παντού
να φυτρώνουν βίλες
η τύχη του φτωχού
εκεί στης Θερμοπύλες
Το βόδι έχει φύγει
και την ουρά κρατάνε
το δίκιο σου σε πνίγει
κι άλλο σε χτυπάνε .
Σ 'έπνιξαν τα μνημόνια
και η ανεργία
μόνο με ομόνοια
θα'ρθει η σωτηρία .
Τώρα σαν αυτά
μπορώ να πω κι άλλα
και πολύ μικρά
και πολύ μεγάλα .
Μήπως ήρθε η ώρα
εσύ για να υψώσεις
τη φωνή σου τώρα
πρέπει να γλιτώσεις.
Άλλαξε ζωή
και νοοτροπία
ξύπνα τώρα εσύ
βρες την σωτηρία .
17/01/2013
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-01-2013 |