Η κόλαση των αναμάρτητων Δημιουργός: pennastregata, Αγάπη Μουνδριανάκη. ... και ο νοών νοήτω. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η κόλαση των αναμάρτητων
Των αναμάρτητων λυπούμαι το πετσί
που δεν το χάραξαν οι άνεμοι του πάθους,
δεν το κανάκεψε το ανάθεμα του λάθους,
μισή η ζήση τους και η κρίση τους μισή...
Μα εάν στ' αλήθεια το αλάθητο απαιτούν
όσοι υπεράνω των εσχάτων αρμενίζουν,
γιατί την άμωμη σοφία δεν χαρίζουν
σ' όσουν λαθεύουν, αντί σφόδρα χτυπούν;
Και αν μπορέσανε, με τρόπο μυστικό,
να εξαιρέσουν την ψυχή τους απ' τον κόσμο
των ανθρωπίνων, των μεμπτών, των αποκόσμων,
σε ποια πατρίδα θα γυρίσουν σαν χαθούν...
και πού θα βρούνε το κουράγιο, την ορμή,
την κουρασμένη τους ζωή να διαφυλάξουν;
Οταν σωθούν όσοι μπορούν να υποτάξουν
μονοι θα μείνουν να κοιτούν τη φυλακή.
Γιατί για χρόνια στο πετσί τους θα φορούν
την ίδια επίπεδη, αψεγάδιαστη συνήθεια
που την νυμφέφθηκαν, την είπανε "αλήθεια"
για να μπορούν λειψούς τους άλλους να θωρούν...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-02-2013 | |