Έκπτωτος Άγγελος Δημιουργός: κενομυαλος, www.facebook.com ΔΑΛΛΑΣ ΤΑΣΟΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έκπτωτος Άγγελος
Έκπτωτος ο άγγελος που πέσε στο χώμα
και τα αστέρια φόρεσαν μαύρους ουρανούς.
Τα πουλιά τραγούδησαν μόνο μοιρολόγια
κι ο φονιάς εκπλήρωσε όλους τους χρησμούς.
Είναι το απόβραδο άγριο στον άδη
ποιος θα σε σκεπάσει για να κοιμηθείς.
Τώρα το φεγγάρι χώρισε το βράδυ
και το φως του ήλιου κατάρα της αυγής
Τρέξανε τα δάκρυα και έπλυναν το σώμα
και οι μαύρες κόρες βρήκαν τους λυγμούς.
Πνοή μου δε σε χόρτασαν του ερώτα τα χρόνια
πόνε μου γεννήθηκες σ αδίκους καιρούς.
Είναι το απόβραδο άγριο στον άδη
ποιος θα σε σκεπάσει για να κοιμηθείς.
Τώρα το φεγγάρι χώρισε το βράδυ
και το φως του ήλιου κατάρα της αυγής.
Το στερνό ζεϊμπέκικο χόρεψες στ αλώνια
και έλεγες στο χάροντα έλα να με βρεις.
Στην στερνή σου τη στροφή η στερνή μου εικόνα
και όταν πια γονάτισες ήρθε να τον δεις.
Είναι το απόβραδο άγριο στον άδη
ποιος θα σε σκεπάσει για να κοιμηθείς.
Τώρα το φεγγάρι χώρισε το βράδυ
και το φως του ήλιου κατάρα της αυγής.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-02-2013 |