Περι του Προπατορικού [ Ασμα έκτο ] Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟΥ
[ ΑΣΜΑ ΕΚΤΟ ]
-Χαθείτε απ' τα μάτια μου,
του διάβολου, διαβόλοι.
Είν' αμαρτία,στου Θεού
να ζείτε το περ'βόλι.
Να ζείτε μέσα σε σπηλιές,
ως άγρια θηρία,
κι ως κρίνοι να μαραίνονται
αρσενικών...τα τρία.****
Ο άνθρωπος,τον άνθρωπο
να σφάζει για το χρήμα,
κι ύστερα να προσεύχεται
και...τέρμα κάθε κρίμα.
Ασθένειες,παντοτινά,
τον άνθρωπο να λιώνουν.
Μία να θεραπεύετε,
δύο να ξεφυτρώνουν.
Οποιος πειράξει τον Εφραίμ,
στην κόλαση να λιώνει,
εκτος κι αν έχει ασπασθεί
της Παναγιάς τη ζώνη.
Δεν είν ',του Αθω μάνατζερ,
είν' της Ρωσίας φάρος,
και θε ν' αγιάσει,κάποτε,
ως άγιασε κι ο Τσάρος.
Ο κάμνων μάνες δίχως γιούς,
αν είν' μελανοχίτων,
δεόντως να επαινεθεί
απο τον..Καλαβρύτων.
Αν των ναζί ο μιμιτής
δεόντως δεν επαινεθεί,
αδίκως Καλαβρυτινοί
απ' τους ναζί θα 'χουν χαθεί.
Σωκράτης ξεφτυλίζεται
καθώς και Αγια-Λαύρα,
αν μάνες Μυρογιάννηδων [ 1 ]
δεν ενδυθούν τα μαύρα.
Σεισμοί,τσουνάμια και λοιμοί,
επάνω σας να πέσουν,
και όσοι μήλο γεύτηκαν
να μη μπορούν να χέσουν,
εκτός κι αν είν' κομμουνιστές,
σε έρημο νησάκι,
και πιούνε ρετσινόλαδο
απο τον Μανιαδάκη.
Δίχως κομμούνια,θά 'κανε
ποτέ,ζέφκια, ο Χάρος?
Ευλογημένα τα νησιά
Μακρόνησος και Γυάρος.
**** Τώρα,γιατι συσχέτισε
τα τρία με τον κρίνο,
τ΄αφήνω εις την κρίση σας,
εγώ δεν θα το κρίνω.
[1] http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/mihalis-myrogiannis-nekros-ntertilis-me-ti-mia-ton-petyha-sto
Συνεχίζεται...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-02-2013 | |