Ποια Καλοκαίρια Δημιουργός: ivikos Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ποια Καλοκαίρια έχουν νοιώσει
το φως στη κορυφογραμμή σου
ποιες κόρες έχουν μετανοιώσει
που «πήραν» νύχτες το κορμί σου
Ποια χείλη έχουνε σωπάσει
λέξη να λεν’ που σε διχάζει,
ποιες Κυριακές, μ’ έχουν δικάσει
να ‘μαι μονάχος μες στ’ αγιάζι….
Και ποιου Αιόλου «μπαγασάκια…»
το παίζουν… γιοι…. που δεν μασάνε
κι έχουν σφραγίσει τα δισάκια,
οι άνεμοι να μη φυσάνε…
Μα των παλιών ναών τα κλείστρα
με μάντη… κάνουν άθλια στάση,
να γελαστεί η Κλυταιμνήστρα
κι η Ιφιγένεια να φτάσει
Ποια Καλοκαίρια με φατρία
έχουν με τέχνη μελετήσει
το απόρθητο κάστρο στην Τροία
με Δούρειο Ίππο να σκορπίσει!!!!!!
6.03.2013
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-03-2013 |