Μικρά νησιά Δημιουργός: Vicky mouse, Βίκυ Γκούμα(Gouma Vasiliki) Εύχομαι μια υπέροχη Κυριακή σε όλους... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center][B][I][color=purple][font=segoe script]
Μικρά νησιά
Παραμύθι ξετυλίγεται….
Στα μάτια μου μπροστά μου…
Λευκά σπιτάκια και αυλές
Και σκάλες και λουλούδια…
Μωβ μπουκαμβίλιες άνθισαν
Παρτέρια και πεζούλια…
Στα γαλανά πορτόφυλλα
Μα και στα παραθύρια
Με χάρη σκαρφαλώνουνε
Τα σύννεφα ακουμπούνε
Στο θαλασσί της θάλασσας
Βουτάνε να χαθούνε…
Τρέχει η ματιά μου τραγουδά
Σε καλντερίμια ζωγραφιστά
Ποτέ στα βράχια ακουμπά
Γελάει με τα κύματα
Και πότε αλαφιασμένη
Στην αμμουδιά θαμμένη…
Βότσαλα και όστρακα ζητά
Του αιγαίου αρχαία μυστικά..
Ζητά η ματιά
Ζητά η ψύχη
Ένα αγκωνάρι να σταθεί…
Να ταξιδέψει…να γαληνέψει…
Τα πάθη που έχει μέσα της
Κάπως να ημερέψει…
Υπάρχει άλλη γωνιά στη γη
Με τις Κυκλάδες να συγκριθεί;
Η πιο δημιουργική φυγή…
Η αύρα του αιγαίου σαν φύσα
Ίσια στα βάθη στην καρδιά…
Αγαπημένη μοναξιά…
Φωλιάζει σε μικρά νησιά…
Με απέραντη όμως ομορφιά….
Γκούμα Βίκυ
[/color][/font] Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-03-2013 |